dissabte, 5 de setembre del 2009

Comunicat de Gent Activa Palma

Comunicat de Gent Activa Palma en referència a l’agressió de la Guardia Civil a un catalanoparlant

La plataforma Gent Activa Palma volem fer una sèrie de valoracions i reclamacions sobre els fets succeïts el passat 7 d'agost a l'aeroport de Palma, quan un jove i la seva parella foren amenaçats i agredits per agents de la Guardia Civil pel fet d’adreçar-s’hi en català.

Primer de tot, recordar que aquest no és ni molt menys un fet aïllat. En la nostra ment hi ha el cas semblant d’en Toni Mestre (també a l’aeroport i per la Guardia Civil), el d’en Marc Peris, na Saïda Saddouki i ara n’Ivan Cortés.

Segon. Consideram del tot intolerable que una persona sigui molestada, detinguda i apallissada per parlar en català a Mallorca. És indignant que en ple segle XXI haguem de recordar a les Forces de Seguretat de l’Estat (FSE) que tenim dret a parlar la nostra llengua, que això no és ni delicte ni motiu de pallissa.

Tercer. Consideram aquestes FSE com a autèntiques forces d’ocupació del nostre poble. Agredir a un jove perquè parla la seva llengua a la seva terra no mereix cap altre qualificatiu que el de força d’ocupació. I, conseqüentment, així mereixen ser tractades.

Quart. Per tant, des de la nostra plataforma lluitarem per l’expulsió al més prompte possible de la Guardia Civil i la Policia Nacional espanyola de les Illes Balears i de la resta dels Països Catalans.

Cinquè. Volem també fer una crítica als actuals partits polítics en el Govern. Nosaltres, com a plataforma, ens toca denunciar, criticar, exigir, etc. Als governants, en canvi, no els hi toca fer declaracions publiques sinó fer les passes necessàries per solucionar el problema. I si no ho fan en són còmplices del que passa per omissió dels seus deures.

Sisè. Per aquest motiu, exigim als partits polítics governants que comencin ja les passes pertinents per fer fora les FSE de la nostra terra al més aviat possible.

Setè. Per tot el succeït, exigim la depuració de responsabilitats dels agents implicats, dels caps responsables i, més concretament, la dimissió de Ramon Socias i la commutació de la sanció a n’Ivan Cortés, en cas que n’hi hagi.

Finalment, només afegir que Gent Activa ens reafirmam en la nostra lluita per la llibertat del nostre poble, ja que només en uns Països Catalans realment lliures aquestes brutals agressions no seran possibles.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

El derecho lo tenemos para hablar en el idioma que queramos,soy mallorquín y hablo castellano... y? que os enteréis: Las baleares es una comunidad autónoma y no parte de los paisos catalanes que decis, ok?
Y que quede claro que los que están haciendo daño en este tema son los catalanes.. Somos mallorquines,y bastante nos a caído ya tender que aprender un dialecto que solo sirve el las islas y en los "paisos catalanes" en vez de reforzar los idiomas importantes de verdad como el inglés! En Mallorca hay más de fuera, que puros mallorquines y no queremos tonterías de esas que estáis vendiendo los catalanes o lo que seáis porque aquí se defiende el mallorquín y en su defecto en castellano que es la lengua oficial y es la lengua de la que deberíamos estar orgullosos y no dejarla de lado como hacéis! Y cuando habléis mejor no en plural por que aquí en las islas uno habla catalán y el otro le contesta en castellano y tan contentos, que quieren los catalanes hacer paridas de esas de que si pones la tienda de la esquina con nombre en catalán te libras de los impuestos, de que vais? es que no os veis, y encima os creéis lo mejor!!! Porque? Por que habláis una lengua más? venga ya!!! dejad de dar por culo y dejad a los médicos que sean de albacete si es necesario y no arruinar la sanidad en las islas porque tengan todos la obligación de hablar catalán !!! ja ja jaaaaa que no hay tantos médicos, policías, etc que hablen catalán y que sean buenos... bueno mirándolo desde vuestra perspectiva, basta que hablen catalán... y pa el saco!!! jajaja... espero que reviente todo este tema y se haga algo, estamos hartos que se crean que somos catalanes!!! Somos mallorquines o de las islas baleares, pero nunca seremos paisos catalanes!!!! que os quede claro!!! lo que hizo el rey Jaime a pasado a la historia y lo que queremos es ser una nación... VIVA ESPAÑA!!! no lo olvides: es vuestro país lo queráis o no!!! adiós y espero que sirva de algo mis comentarios... aunque sea pa dar por culo ya que es la única manera que os entra algo!!!

Anònim ha dit...

Guillermo RC: Tu no ets malloquí. Fas pudor de PP. Que jo sàpiga sa nostra cultura i sa nostra llengua son catalanes.
No basta néixer a Mallorca per a ser mallorquí.

Marc Peris ha dit...

Hosti tu, un fatxa! no si ja em preguntava quan apareixeria el primer. Crec que només cal llegir el teu comentari per desacreditar el que dius. Xè, doncs per a defensar el mallorquí, no l'empres gaire, no? Ah, que ho fas en la intimitat...