dimecres, 24 de juny del 2009

Preguntes i Respostes...

Una bona forma de fer amics, establir relacions socials atípiques i dissipar l'avorriment.Blogosfera: Molt millor que el Facebook.
Aquest escrit me l'he trobat al blog Del Sud dels companys Antoni Rubio i Hèctor Sanjuan. Com el tema era el que tractàvem, no m'he pogut estar de respondre, si és que sóc un morbós!


Acàs no ens teniu "estigmatitzats" els que sou nacionalistes a allò que sone, parega o s'arrime a alguna cosa que sone "espanyola"? Acàs no titlleu de traïdors aquells valencians de tota la vida, que tenim familia amb terra, amb generacions i generacions d'avantpassats parlant valencià però que ens sentim part de la Nació espanyola? (com la majoria de valencians, per altra banda)

Criminalitzeu tot allò que siga estar a favor de la idea d'Espanya, i no podeu suportar entendre que la cultura valenciana i catalana no és una cultura a banda de l'espanyola sino que forma part de l'espanyola. No discrimineu res i denomineu tot allò que sone espanyol com "feixista", sense cap tipus de distinció, tots en el mateix sac.

Doncs bé, tot eixe discurs d'anys i anys (és exactament el mateix des de la Transició, però Espanya no és la mateixa) no ha evolucionat, i els valencians estem farts de que el nacionalisme ens diga el que és ser un bon valencià "amb arrels", el que és ser un "país més lliure, més solidari i més valencià".

Jo no soc del PP; jo no soc de ningú. Soc un valencià més que no està dispost a veure com alguns nacionalistes ens volen "descentralitzar" de Madrid, per a "centralitzar-nos" en Barcelona. Doncs no, mira per on, tenim autonomia, però som espanyols, i si la denominació "país valencià" te una connotació que els nacionalistes ja s'han encarregat de remarcar, els que no som nacionalistes és normal que vullgam desterrar-la dels nostres carrers. Si voleu que la denominació "país valencià" siga de tots, heu de fer-la de tots, però si sols voleu que signifique una cosa, no s'extranyeu si a molta gent no li agrada.

I si vivím en democràcia, l'alcalde de Torrent vol fer un referéndum. No tingau por a que el poble parle. Així és la democràcia. O acàs voleu imposar-nos a tots les vostres idees nacionalistes? Franco sempre parlava del poble español, que éste era molt inteligent, el millor del món!, però mai el va escoltar. Sols a una part del que ell pensava que era el vertader poble español tenia veu. Vosaltres feu el mateix amb el "bon valencià". Menys mal que no teniu el mateix poder que el dictador.

Ja veieu. Soc un valencià més. encara que per a vosaltres dec de ser un "feixista". Què poc seriós és tot això. Però mai ho veureu.



Eus ací el discurs d'un Nacionalista espanyol. Ai no, disculpa, que tu no ets nacionalista, quina patinada...
Segurament aquesta estigmatització de la qual parles et deu fer la vida molt feixuga. Sobretot tenint en compte que el teu discurs és exacte al del pensament únic al País Valencià. Pensament únic repetit, al No-Do, ( ups, volia dir Canal 9 ), a totes les ràdios, les televisions espanyoles etc.
La teua vida formant part de la corrent imperant deu haver estat molt dura, m'esgarrifa de pensar-hi. Casualment, no se si te n'hauràs adonat, però els teus companys de viatge, fan aquest discurs en perfecte espanyol. Ves per on, aquesta és la manera autonòmica d'integrar que tant t'agrada.
Però Jordi, el teu discurs victimista cau pel seu propi pes, perquè en primer lloc, el que s'ha perseguit justament ací ha estat justament aquesta idea de País que nosaltres defensem, i no per res, sinó perquè Espanya no tolera que hi haja realitats culturals diferents a la Castellana. No ho permet perquè hi ha molt en joc, i amic Jordi, algun dia te n'adonaràs d'aquesta trista realitat.
Estic segur que renegues de la teua llengua cada vegada que et topes amb algun castellanoparlant. Per això t'emplace a una prova: Passa tot un dia parlant en valencià a València. Pel matí dirigeix-te a algun funcionari públic , et recomane fervorosament fer-lo a algun membre de la Policia, després ves a algun centre de secundària i prova a fer-te amics, intenta buscar feina parlant en valencià i després et recomane intentar veure alguna pel·li, la televisió, llegir el periòdic o un llibre. Fes la prova i després xarrem. Com se't queda el cos?
Ah, i si parlem de Democràcia, vols que xarrem de la llei d'Hont, al PV hi ha la barrera electoral més alta de l'Estat, si hi hagués la mateixa llei electoral que a Catalunya, per exemple, tindríem un partit nacionalista a les corts des de la transició.
I per cert, a vore si et penses que el poble valencià és així per art de màgia. Hi hagué 40 anys de dictadura franquista, el temps suficient per anihilar qualsevol dissidència. I per cert, la monarquia i el sistema que adores va estar implantat per un dictador feixista, sense cap filtre ni discriminació, com tu dius.... I aquests són els seus hereus. Ningú parla de bons valencians, parlem de sangoneres que especulen amb el nostre País, d'un estat d'arrels feixistes que ens manté en la indigència, d'una cultura arrasada, de crisi generada per la llei de la selva immobiliària, del malmés medi ambient, de la costa arrasada, i si, parlem d'una tirania colonial de la qual tu ets còmplice.
Tingues un bon dia, Jordi.

2 comentaris:

Aina ha dit...

Resposta amb arguments, sense sentir ni creure. Molt bona!
Som uns renegats, els valencians, i ara la Díez està fent molt molt de mal.

Marc Peris ha dit...

Gràcies Aina. Una abraçada.