dissabte, 22 de setembre de 2007

La batalla continua.

XAVIER GISPERT ZEGRÍ / Diari de Balears / Palma.

Dimarts passat es repetí als jutjats de Palma la vista oral pel cas de Marc Peris, el professor valencià que va ser acusat de resistència a l’autoritat per dos agents de la Policia Nacional espanyola després d’haver-los respost en català. Els fets succeïren el juliol de 2006 a la plaça d’en Coll de Palma. El fiscal demana una pena de 90 euros, quan en el judici anterior, que va ser anul·lat per qüestió de formes, en demanava el doble, 180.

Marc Peris denuncià haver estat víctima d’agressions, insults i amenaces per part dels agents, que també el denunciaren a ell. En el judici, l’acusació, els testimonis i l’imputat estaven representats per les mateixes persones i les versions foren clavades. Tanmateix, el Ministeri Fiscal ha presentat davant el jutge una rebaixa en la pena de multa contra Marc Peris, a qui ara se li demanen 90 euros.

El cas creà en el seu moment molt de rebombori i és possible que la fiscalia, malgrat no demanar l’absolució, hagi volgut tenir un ‘gest’ amb l’acusat, vistes les contradiccions presentades en la declaració dels policies. El professor l’acusen d’haver-se resistit a la detenció, malgrat que diversos testimonis corroboraren que la Policia el maltractà i practicà una detenció il·legal.

Per la seva banda, la denúncia que Peris interposà contra els agents de la Policia Nacional espanyola no ha tingut cap efecte i, segons explicà el mateix damnificat, fou ràpidament arxivada.

Després que el cas quedàs tancat el juliol de 2006 amb una multa de 180 euros contra el professor agredit, el seu misser presentà un recurs de nul·litat per una qüestió de formes, ja que a banda de les irregularitats que es denunciaren durant el judici, a Marc Peris no li deixaren presentar l’escrit final.

Una situació amb la qual Marc Peris tornà a trobar-se dimarts passat, quan tampoc es recordaren de demanar-li l’escrit final.

1 comentari:

aurora ha dit...

Hola Marc,

Com va? Escolta, per mi és un honor que em tingues a la columna d'articles interessants, però la veritat és que em faries un favor si introduires el meu nou espai:

http://auroblogger.blogspot.com

Un beset!!

PD: A veure si actualitzes, neeeeeeeeeennnnnnn!!!