dissabte, 30 de gener del 2010

Es busquen grans frases cèlebres


Ciber ionkars, necessite la vostra ajuda. Estic fent una publicació per al servei de dinamització lingüística de l'ajuntament de Palma, sobre cultura urbana, i volia emprar frases destacades de:
Pensadors
Activistes
Gent de món de la cultura

Frases de la escena del Hip-hop / lletres de cançons.
Les millors rimes, amb contingut.
El guanyador o la guanyadora rebrà una caixa de birres virtuals per a imaginar que se les beu.
La cultura catalana us necessita!

dilluns, 25 de gener del 2010

Haâti



Tremolen les parets, cau el sostre, tot s'esfondra en cal pobre, com sempre, i la maquinària del circ neo cristià i la mala consciència colpegen des dels tubs catòdics sense pausa. Done ara, via SMS, si compra aquell producte, un cèntim anirà a parar als xiquets nus d'Haití. Poca broma.
Bones intencions, com deia aquell, serveixen de paviment pel sòl de l'infern. La tele ampliarà fins l'infinit aquell infant que plora, la mirada bruta dels saquejadors, vísceres i les gotes de miracle que representa aquella vida salvada per aterrar en la més absoluta misèria.
Mirades fora d'òrbita, no puc mirar-les en l'escenari de les televisions de tot el món que té televisió. Ens envien les imatges del naufragi, de la desesperació, però ells no poden enviar les seues imatges d'injustícia quotidiana. Mala sort? La mala sort és un genocidi silenciós ordit per l'home blanc una i una altra vegada i encara una altra fins l'infinit, perquè en Haití una vegada gosaren ser rebels. El primer país que va abolir l'esclavatge, i el primer que s'independitzà de la metròpoli. La primera revolució liberal d'Amèrica. Haití hagué d'indemnitzar, en aconseguir la independència, els esclavistes fins un segle després. La ruïna. I el demés un constant Etern Retorn a la misèria. Nous blancs pintats de negre exerceixen ara l'esclavatge a domicili per als seus amos d'ultramar, o del nord o més enllà.

Haití, un dels països més pobres del món.

Per una vegada se'm regira l'estomac i em cauen les llàgrimes, i aparte la mirada de la televisió. La nàusea m'impedeix seguir. No vull saber res més, no puc, ja se ben bé el que passa a Haití, és el mateix que passa a la resta del món. 60000 persones moren de fam cada dia. Un Haití cada dos dies, ja no ix a les notícies. L'oblit arribarà prompte. Però el capitalisme seguirà. ja ens està bé, enviar un SMS o ser solidari des del sofà de casa. No podem, o no sabem com canviar això. O la guillotina, o la vergonya. La neutralitat és l'oprobi.
La guillotina fou el primer que dugueren els francesos al Carib, però no per garantir els Drets de l'Home, aquests se'ls deixaren a la metròpoli. La dugueren per afaitar els negres revoltosos.
La guillotina, o la vergonya, dic. I dic això perquè amb els recursos que han dedicat a rescatar els bancs amb els nostres diners, com deia Arcadi Oliveres en una xerrada l'altre dia, es podria acabar amb la fam durant els propers 54 anys. L'import era 54 vegades el que es calcula que costaria acabar amb la fam al món.
I els bancs espanyols perceberen més de mil milions en comissions amb les ajudes de l'huracà Mitch a l'Amèrica Central.
Els Filibusters han tornat al Carib.

dilluns, 11 de gener del 2010

Festes Populars de palma 2010



> Divendres 15 de gener. 20h. Reclaim the streets. A càrrec del col·lectiu 16 hz. Música al carrer. Un camionet anirà des del Born fins Sa Feixina, posant música i fent animació.Performances.

Inauguració del concurs de fotografia de les Festes Populars.

> Dissabte 16.

9h. Visita ornitològica.

18h. Cine Fòrum. L'Odi ( La haine ). Hi haurà pintxos i beure.

Casal Popular Voltor Negre.

> Diumenge 17 de gener. Plaça dels patins.17h. Torneig de futbet de moviments socials de ciutat. Jocs infantils. Activitats. Dinar popular. Concurs de plats típics. Participació oberta, dugues la teva especialitat.

>Dilluns. 18. Xerrada. L'antimilitarisme a Mallorca. Tomeu Martí. Txus.

>Dimarts 19 de gener Sant Sebastià.

> Torrada popular. Dugues el teu menjar al nostre fogueró.

Concert. 21h. Amb:
> Eixut.
> Whisky Facile.
>Tetrasonic
>Pirat's Sound Sistema
DJ Merey. Membre de Pirats Sound Sistema. Sound system explossiu.

divendres, 8 de gener del 2010

Món



Ahir vaig vore en el canal 33 aquest documental, de dos bascos txalapartaris que van pel món fent música, i construïnt els instruments per fer-la, i compartir-la així amb diversos pobles, en paisatges àrids de gel, desert o estepa, pobles perduts en la història, com els euskalduns. Em va agradar molt, i ho vull compartir amb vosaltres.

dilluns, 4 de gener del 2010

Espill


En aquests temps que es parla tant de memòria, de no oblidar els horrors del passat, que plenaren el segle XX, em va colpir el rastre estampat en una tomba simulada, pels carrers de Berlín. Segurament aquesta tomba al·legòrica, en cobria moltes altres , anònimes, sota la neu, el paviment i la terra d'aquesta ciutat deconstruida, destrossada, refeta de nou sempre una i mil voltes.
Plovia, i pareixia que es plorava. L'horror de l'holocaust parla des d'aquest monument, per no oblidar que no fa tant, els carrers de Berlín esborraren les petjades de part dels seus habitants.
Però, des d'on parlen els nostres morts?

diumenge, 3 de gener del 2010

Un pensament

Per a aquest nou any.
A les coses bones que té la vida, cal donar-los el doble de valor que a les dolentes. Això és així per que de les darreres sovint n'hi ha més.