dilluns, 12 de gener del 2009

Festes Populars a Ciutat.


Una de les crítiques que sempre he fet a la ciutat de Palma, ha estat la manca de participació ciutadana en la celebració de les festes de Sant Sebastià.
Més enllà del seu emplaçament al calendari ( el fred gener no convida excessivament a la disbauxa ), la festa consisteix en realitat en una sèrie de concerts simultanis, que produeixen saturació i atordiment més que servir com a punt de trobada per a un oci saludable. El fet de situar tots els concerts al llarg d'una nit ( en realitat fins les 3 del matí ), respon a un intent per domesticar el caràcter dionisíac i rebel que han de tindre les celebracions col·lectives.
Per això, un grup de persones, a les quals jo m'hi he sumat, hem organitzat les primeres Festes Populars a Ciutat. Els actes, modestos, es basen no obstant en la recuperació del carrer com a espai de trobada, i ofereixen els diferents moviments socials a Mallorca l'oportunitat d'expressar-se, i el que sol ser més urgent, d'autogestionar-se.
Hui comencen els actes, amb un pregó de festes ben mordaç, a la manera tradicional.
El programa de festes és aquest:
DILLUNS 12 a les 19 h. a la Font de les Rambles. Cercavila i pregó, inauguració de les festes.

DIMARTS 13 a les 20 h. al Bar Es Pinzell. Presentació del llibre "La Dragonera pels dragons" a càrrec d´Albert Herranz
DIMECRES 14 a les 20 h. a la Casa Catalana. Xerrada: "Cuba: 50 anys de revolució, i més..."

DIJOUS 15 a les 18 h. a la Plaça dels Patins. Diada Jove Falla, jocs de dards, pintada d`un mural, taller de ball de bot, música, jam session i torrada.
DIVENDRES 16 a les 20 h. a la Plaça de la Reina. Reclaim the streets Festa itinerant pels carrers de Ciutat

DISSABTE 17 a les 17 h. a la Plaça dels Patins. Diada de Cultura Popular Taller de ball de bot, Glosadors, menja, concert i altres activitats.
DIUMENGE 18 a les 11 h. a la Plaça dels Patins. Diada Popular Torneig de futbet, concurs de paelles, tallers, jocs per nins, activitats escoltes, mercat de llibres, cantauros, etc.

DILLUNS 19 a les 21 h. a la Plaça dels Patins. Revetlla de Sant Sebastià. Sopar i música.
Que visca la festa popular!

Associacions participants: Casal d'Amistat Mallorca-Cuba, Joves del GOB, Maulets, 16 Hz, Joves de Mallorca per la Llengua, Escoltes Eladi Homs i Reina Constança, Associació de Veïns Puig de Sant Pere, Cultura Obrera, Casa Catalana, Bar Es Pinzell.

1 comentari:

aurora ha dit...

Molt bona iniciativa, company! Espere que tingueu molt d'èxit i que la cosa vaja fent-se més gran amb el temps!

Una abraçada!!